kindgesprekken voeren

Dit jaar heb ik 4 schoolteams op weg mogen helpen in het Sterker worden in het gesprek MET het kind. In deze mooie trajecten kregen: kijken naar jezelf, oprecht luisteren, open communiceren en nieuwsgierig zijn volop de aandacht. In de praktijk werden leerkrachten door mij gecoacht in gesprek MET kinderen. Voor doen, samen doen, zelf doen met ‘echte’ kinderen. Zij kregen in een ½ jaar tijd de gesprekkencyclus inhoudelijk en organisatorisch op een excellent niveau! Kinderen in de actie, leerkrachten in de begeleiding. Voor vernieuwend en goed onderwijs in 2020 is in gesprek gaan MET het kind een must!

Meer informatie ontvangen

luisteren kan
zoveel zeggen

Werken met de “Sterk! in gesprek methode”

Zie jij dit ook wel zitten? Elke dag weer de kans krijgen om in gesprek te gaan met kinderen doordat je organisatie je deze ruimte biedt? Elke dag genieten van kinderen die aan de slag gaan met een zelf gekozen doel na een gesprek met jou als leerkracht? Geen overbodige vragen maar van kinderen maar doelgerichte zelfstandige acties? Een gesprek voeren waarbij het kind meer aan het woord is dan jij? Zonder dat het extra tijd kost rapporteren en communiceren met ouders en kind?


De Sterk! in gesprek methode bestaat uit de volgende modules:

  • Voorwaarden creeën voor een leergesprek
  • Inzicht en invloed op de groepsdynamiek
  • Klassenorganisatie die ruimte geeft
  • Gesprekstechnieken, de do’s en dont’s
  • Reflectie en feedback zorgen voor eigenaarschap
  • Rapportage een duidelijk beeld voor ouders, kind en leerkracht
  • Doorgaande lijn van groep 1 t/m 8

De methode is met name geschikt voor leerkrachten in het basisonderwijs

Logopedisten, fysiotherapeuten, trainers, voedingsdeskundigen en BSO medewerkers die werken met kinderen van 4-12 jaar kunnen ook prima gebruik maken van onderdelen uit de Sterk! in gesprek methode.
Er wordt gewerkt aan een Sterk! in gesprek methode voor het VO; een PILOT school wordt nog gezocht.

  • Kijk voor start data in de agenda
  • 4 namiddagen scholing (12 uur) met 8 uur huiswerk staat voor 20 uur opleiding.
  • Kosten € 500 

Meer informatie ontvangen

STERK! INSPIRATIEMIDDAG

Maak kennis met de Sterk! in gesprek methode tijdens de Sterk! inspiratie middag. Wil jij weten wat de Sterk! in gesprek methode precies inhoudt? Hoe je deze inzet en wat de inhoud hiervan is? Kom dan naar de inspiratiemiddag.

In 1,5 uur tijd neem ik je mee door de methode, waaruit hij bestaat, wat jij moet doen om hem te leren gebruiken, hoe jij hem kunt wegzetten in je team en hoe je dus de sociale-emotionele ontwikkeling op jouw school vorm geeft met behulp van deze methode.

 

Het gaat vaak helemaal niet
om het goede antwoord,
maar om het stellen
van de juiste vraag

Coaching professionals

En tot slot stemt het mij ook gelukkig dat individuele professionals die werken met kinderen (en ouders) bij mij komen. Ze willen Sterker worden in gesprek MET kind (en ouder). Zij willen de kennis en kunde opdoen om deze zelf in de praktijk toe te kunnen passen op kinderen die op hun pad komen als leerkracht, IB-er, rouw-en verliesbegeleider, voetbaltrainer, pedagogisch medewerker of kindercoach.

Meer informatie ontvangen

Scroll naar boven
WhatsApp chat