Knutselen-Moederdag-thuis-759x500
Picture of Suzan van Lieshout

Suzan van Lieshout

Knutselen Moederdag thuis

In deze blog heb ik knutselideeën voor Moederdag verzameld met duidelijke instructies.

Verboden voor moeders staat er meestal op de deur van de klas tijdens deze periode…. Zondag 10 mei is het Moederdag 2020. Als de scholen na de meivakantie dicht blijven komt het knutselen thuis op de vaders/partners en de kinderen aan!

Knutselen Moederdag thuis waar je de deur niet voor uit hoeft. Voor vaders/partners en kinderen en ook voor juffen en meesters om als bijlage mee te sturen met de nieuwsbrief of de weektaak.  En als we dan toch naar school mogen na de meivakantie dan zijn deze knutselideeën voor Moederdag ook handig om op school te maken. Dus moeders oogjes dicht en schuif deze blog door naar de vaders/partners en de kinderen.

Knutselen Moederdag thuis

Bingo

Makkelijk en leuk is het uitprinten van een bingo. Op de site van depeuterjuf.nl vind je een bingo en leuke knutselideeën voor Moederdag. De bingokaarten zijn gevuld met leuke afbeeldingen en bijhorende opdrachten. Voer je samen met je moeder of voor je moeder de opdracht uit en mag je de activiteiten wegstrepen van je bingokaart. Heb je een volle rij dan trakteer je je moeder op een extra dikke knuffel of een lekker chocolaatje (vergeet jezelf niet). Hieronder vind je een voorbeeld van een lege kaart, leuk om zelf te vullen met de dingen die jij leuk vindt voor jouw moeder.

Moederdag bingo

Download

Mama is lief potje

Versier een leeg, schoon potje en vul deze met lieve briefjes. Op deze site vind je alle spullen die je hiervoor kunt gebruiken, van etiket tot vragenkaartjes. Zelf kun je natuurlijk nog meer vragen bedenken en deze op briefjes schrijven en in de pot doen.  Zelf verzamel ik al een tijdje de Pickwick theelabels . Hierop staan allerlei filosofische vragen, stop deze in je potje of verzin er zelf een heleboel als: wat was je grootste flater? Je mag geld schenken aan een goed doel, welk doel kies jij? Wanneer voel je vreselijk blij? Zou je liever goed willen zingen of goed willen dansen?

Download

Er zijn verschillende downloads Moederdag te vinden hier op de site, zoals een oorkonde en kleurplaten. 

Een waardebonnen boekje

Pak een paar gekleurde blaadjes en maak er een waardebonnen boekje van, bijvoorbeeld via deze site. Schrijf op een elk blaadje een opdracht die jij uit zou kunnen voeren en waar je mama een plezier mee doet. Maak een keuze, 10 activiteiten is echt maximaal. Kinderen moeten er wel plezier in blijven houden en mama ook. Versier het boekje met leuke tekeningen of stickers.

Draag een versje of liedje voor

Kinderen kunnen een versje voordragen of een liedje zingen voor mama. Dit kan een versje of een liedje zijn wat in andere jaren op school werd aangeleerd, maar nu dus thuis moet gebeuren. Yvonne van de Weerdhof-de Jong had het idee om een versje in te spreken en dit via de mail naar de jongste kinderen te sturen, zodat ze thuis kunnen oefenen. De wat oudere kinderen kunnen een versje op papier via de mail van de juf of meester krijgen om thuis te oefenen of je kijkt voor een leuk versje op de site van moederdag.net. Hoe leuk is het als kinderen zelf een liedje en bijhorend dansje bedenken met of zonder instrument. Dus laat de fantasie de vrije loop en verzorg een optreden voor mama. Dat vindt ze vast leuk.

Bordje versieren

Wat ik zelf geweldig vind als moeder is het krijgen van ontbijt op bed. Ik weet dat dit niet voor elke moeder geldt, sommige griezelen van kruimels in hun bed. Wees gerust, dit cadeau is ook leuk aan de keukentafel ? Maak een bordje. Leg de etenswaren van het ontbijt een speciale manier neer zodat het een afbeelding voorstelt. Hieronder zie je enkele voorbeelden. Extra leuk wordt het bordje als je er een hart bij vouwt en je hierop een lieve tekst schrijft of tekening maakt. Dit is dan een aandenken aan Moederdag 2020.

Speurtocht van hartjes

Vouw een stuk of 10 hartjes zoals in het filmpje werd uitgelegd. Deze hartjes voorzie je van allerlei opdrachten en leg je door het huis of de tuin heen. Elk hartje bevat een opdracht en vertelt waar het volgende hartje ligt. Hartje 1: Lieve mama, ik hou heel veel van jou. Ga naar de keuken. Hartje 2 in de keuken: Kies een zakje thee uit welke je straks wilt drinken. Ga naar je slaapkamer. Hartje 3 in de slaapkamer: Zoek het cadeautje, ik zeg koud en warm (bv zelfgebakken koekjes). Ga naar de tuin. Hartje 4 in de tuin: Leg de koekjes op het kleed en kijk naar mijn trucje. Ga naar….enz.

Knutselen

Wil je toch liever iets meer knutselen met papier, verf, stiften en of klei om echt een cadeautje als aandenken te geven dan zijn hiervoor natuurlijk ook veel creatieve ideeën mogelijk. Hoe je een bloemenvaas met bloemen, een ketting en een linnen tasje maakt kun je lezen in een blog van vorig jaar waarin verschillende knutselideeën voor Moederdag in staan. Een Ma-de-liefste bloem maken is ook altijd een top idee. Verf de binnenkant van je hand geel en je vingers wit en druk deze op papier, doe dit een paar keer. De palm van de hand blijft op dezelfde plek en de vingers draaien. Verf of teken er een steel aan en klaar is de Ma-de-liefste. Wil je niet met verf knoeien dan kun je een hand ook een paar keer omtrekken op papier, uitknippen, inkleuren en opplakken.

Bakken

Houdt je kind van bakken en ben je er zelf ook een beetje handig in dan is het een idee om op vrijdag of zaterdag voor Moederdag koekjes, appelflappen of een taart te bakken. Recepten zijn vaak te vinden op internet of in deze bijlage. Knutsel een leuk doosje om de koekjes in te doen dan is je verrassing helemaal af. Je kunt het cadeau verwerken in de bovenstaande speurtocht. Dan kun je het daarna lekker samen opeten tijdens de picknick.

Vergeet het cadeau niet in te pakken

De activiteiten die ik in deze blog bij elkaar heb gezet zijn voor elke leeftijd en zijn te maken door vaders en hun kinderen, zonder dat de moeders er iets van merken. Nog één tip: vergeet de cadeautjes niet in te pakken. Heb je een oude doos, stop het cadeau daar in, maak de doos dicht en versier deze dan. Of pak een grote envelop en maak deze mooi, stop daarna het cadeau er in. Het bordje zou ik niet in pakken, maar gewoon leuk presenteren.  De aandacht die jij er als vader/partner met je kind aan hebt besteed zal zeker in de smaak vallen. Verder mag er natuurlijk altijd een reep chocolade bij worden gekocht, een leuk sieraad of een lekker geurtje. Geniet ervan!

Deel dit bericht

Scroll naar boven
WhatsApp chat