Individuele kindercoaching 5 sessies van 1 uur

Sterk! (h)erkent
Ik ben stom
Ik vind niks leuk
Ik voel me alleen
Ik word gepest
Ik ben nergens goed in
Ik maak veel ruzie
Ik trek me terug

En zo wil je het:
Ik wil blij zijn
Ik wil trots zijn op mezelf
Ik kan vrienden maken
Ik kan mezelf uiten
Ik communiceer
Ik leer mezelf beter kennen

Sterk! doet
Je hebt besloten dat het tijd wordt voor je kind om aan de slag te gaan met zijn* gevoelens en behoeften. Ik luister naar het kind. Er is iets in zijn leven en dat voelt niet fijn. Wat goed dat je nu de tijd neemt om, met je kind, naar een professional te gaan. Als we duidelijk kunnen krijgen wat je kind het liefst zou willen dan kunnen we gaan kijken wat je kind hiervoor nodig heeft. Heeft  je kind dit zelf in huis? Of moeten we het gaan trainen? Dit trainen doe ik aan de hand van gesprekken en aan de hand van spelletjes en verschillende oefeningen. We spreken 45 tot 60 minuten af omdat je na een tijdje praten en oefenen pas echt bij de kern van je gevoel en gedrag kunt komen. Je kind leert wie hij is, wie hij wil zijn en welke vaardigheden hij in huis heeft om sterk op zijn eigen benen te staan.

Sterk! werkt
In alle gevallen luister ik vrijblijvend naar jullie verhaal tijdens het kennismakingsgesprek. Jouw kind is de moeite waard. Hierbij kijken we of er de wil is bij jouw kind om aan zichzelf te werken. Denk je dat ik de persoon ben die jouw kind kan begeleiden?

Hierna volgt de intake. Tijdens de eerste bijeenkomst met jouw kind wordt de missie grotendeels bepaald. Gedurende 5 bijeenkomsten van maximaal 1 uur wordt aan de missie gewerkt d.m.v. diverse werkvormen, spelvormen en gesprekken. Ik zorg ervoor dat jouw kind bij zichzelf vindt wat hij nodig heeft om lekker in zijn vel te zitten en om te kunnen gaan met de ander. Na deze 5 bijeenkomsten kijken we hoe het verder gaat. Misschien lukt het al zonder hulp. Jouw kind leert zijn sterke kanten kennen en in te zetten.

Sterk! zijn begint bij jezelf!

Groepstraining

Lessen in geluk
6 bijeenkomsten waarin het kind op zoek gaat naar zijn eigen kracht, zijn eigen mogelijkheden en de invloed die het heeft op zijn manier van denken. Een bewezen effectieve kant-en-klare interventie te gebruiken bij kinderen (van 6 – 13 jaar) met als doel:

  • vergroten van zelfvertrouwen
  • bewust worden en stimuleren van de eigen kracht
  • een positief zelfbeeld
  • ontdekken van eigen invloed op geluksgevoel
  • verantwoordelijkheid nemen
  • ontdekken van de eigen talenten
  • verbeteren van de sociale omgang                

KIES training
KIES staat voor het begeleiden en trainen van een groep Kinderen In een EchtscheidingsSituatie. Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders, er is voor ze gekozen. Deze kinderen verliezen een vertrouwde situatie en moeten wennen aan een nieuwe situatie.

Een kind dat een echtscheiding meemaakt, gaat door een rouw proces. Door deel te nemen aan de KIES groep krijgt een kind de kans om te praten over wat hij moeilijk vindt en te horen hoe anderen er mee omgaan. Door een kind de tijd en de ruimte te geven, geef je een kind de kans de  gebeurtenis te verwerken, gevoelens te delen en frustraties te uiten. Als ouder ga je door een moeilijke periode, je kind verwerkt het op zijn eigen manier. Bij de KIES groep staat het kind centraal.

We gaan met elkaar praten, spelen, schrijven, bewegen en de kinderen werken tijdens de bijeenkomsten in een eigen boek.

Tijdens 6 bijeenkomsten werken we, in een groep van 5-8 kinderen, volgens een vast programma aan je eigen ontwikkeling. De bijeenkomsten duren 1,5  uur. Ze zijn het meest geschikt voor kinderen uit groep 1 t/m 8.

Scroll naar boven
WhatsApp chat