dag van de leraar
Picture of Suzan van Lieshout

Suzan van Lieshout

5 ideeën om een leraar positieve aandacht en ontspanning te geven

1. Super relaxed!

Verzorg de lunch. De ouders nemen de klassen over tijdens de lunch en zij surveilleren. De leraren kunnen samen lunchen aan een mooi gedekte tafel terwijl de ouders hun boterhammen met de kinderen opeten. Even omdenken… de lunch kan hoe dan ook worden geregeld. Alleen het klaarzetten moet worden overgenomen door de conciërge, administratieve kracht, de directeur en/of een paar stagiaires. Bij het buiten spelen zouden zij ook kunnen helpen. Op een ander moment worden zij dan in het zonnetje gezet.

2. Super lief!

Serveer tijdens de pauze gebak. Uit elke klas brengt één leerling de leraar een kaart met hierop lieve woorden of tekeningen. Deze is thuis of in de dagen voorafgaande gemaakt met hulp van een ouder. Hier zit je waarschijnlijk door de ‘Corona’ maatregelen met een surveillance probleem. Splits de pauze in 2 helften. De kinderen blijven voor een keer een half uur buiten. Het ene kwartier eet de ene helft van het team taart en daarna de andere helft. Buiten op de speelplaats bedenken de kinderen de spelletjes voor de juffen en meesters.

3. Super gezellig!

De kinderen nemen gezelschapsspelletjes mee van thuis, bij elk groepje zit een ouder. En jij als leraar mag aanschuiven en meespelen. De koffie, thee en koekjes worden geserveerd. Helaas geen ouders dit jaar in de school maar dat wil niet zeggen dat de kinderen geen gezellige spelletjes middag kunt organiseren met wat lekkers. Misschien bedenken ze nog wel wat leuke optredens…?

4. Super grappig!

Zorg dat het de leraar in de klas aan niks ontbreekt. Verwen de leraar. De leraar krijgt aan het begin van de ochtend meerdere tegoedbonnen en kan deze in de loop van de dag inzetten. Tegoedbon suggesties: iets te drinken krijgen, een voetenbadje, een handmassage, een filmpje naar keuze kijken, 10 minuten stilte, een spelletje spelen, naar buiten, een verhaal voorgelezen krijgen…

5. Super mooi!

Ga je toch voor een materieel cadeau, dan is een cadeautje van MEES&CO super mooi. Hier hebben de leraren lang plezier van. Het is zeker een blijvende herinnering.

Nu hoop ik natuurlijk dat deze blog ook gelezen wordt door ouders, directeuren en teamleiders. Verras je personeel! Vier samen het mooie beroep en uit je waardering op zijn tijd. De dag van de leraar is een mooi moment 

“Als je liefde geeft, krijg je liefde terug”

Liefs Suzan

Deel dit bericht

Scroll naar boven
WhatsApp chat